Події
10 вересня 2015
Окупаційна влада Криму погрожує ініціаторам "продовольчої блокади" півострова кримінальними справами
Ініціаторами блокади називають главу Меджлісу кримських татар Рефата Чубарова, лідера кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва і віце-президента Всесвітнього конгресу кримських татар Ленур Іслямова.
news-image

Таку заяву зробив голова Громадської палати Криму Григорій Іоффе, повідомляє «Єдність» з посиланням на РИА Крим.

За його словами, таким чином вони «зазіхають на територіальну цілісність Росії».

Своїми заявами вони ставлять під сумнів територіальну цілісність Росії, для цього є певні статті кримінального кодексу. Їм варто про це подумати, - заявив Іоффе.

При цьому напередодні голова Державної ради Криму Володимир Константинов заявив, що у разі продовольчої блокади з боку України Крим не постраждає, оскільки він готовий до «українозаміщення».

Нагадаємо, лідери кримських татар ініціюють блокаду адмінкордона з Кримом для недопущення ввезення українських товарів на територію окупованого півострова.

Глава Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров нагадав про ситуацію, яка склалася з моменту окупації півострова, коли, з одного боку окупаційні власті Криму здійснюють тиск на кримськотатарська й українське населення півострова, а з іншого боку, Україна постачає продукти харчування «для окупантів».

Читайте також: Чубаров оголосив продуктову блокаду Криму