Світ
11 вересня 2015
Російські військові почали воювати в Сирії
Скоріше за все, Кремль дійсно направив своїх кадрових військових для участі у військових операціях у Сирії.
news-image

Як передає «Єдність» із посиланням на Reuters, одразу три джерела агентства сказали, що російські сили почали брати участь у військових операціях в Сирії, надаючи підтримку урядовим військам.

Ці слова - найвідвертіший на даний момент звіт з регіону про явище, яке, як побоюються США, може виявитися нарощуванням ролі російських військових у громадянській війні в Сирії. Правда, один з ліванських джерел сказав, що російських учасників поки небагато", - пишуть журналісти Reuters.

Москва підтверджувала, що в Сирії присутні її "фахівці", але утрималася від згадок про масштаб і розміри своєї військової присутності. Дамаск заперечував, що росіяни беруть участь в боях, але один сирійський чиновник сказав, що за останній рік присутність фахівців збільшилася.

Джерела західних ЗМІ стверджують, що росіяни перестали бути радниками та почали військові операції. Поки що їх кількість невелика, але більшість військових просто не приступили до виконань завдання.

Американські чиновники, які побажали залишитися анонімними, в середу заявили Reuters, що в Сирію через повітряний простір Ірану та Іраку пройшли численні російські літаки.

Читайте також: Російські ЗМІ визнали, що РФ поставляє Сирії стрілецьку зброю, гранатомети та БТРи