Суспільство
11 вересня 2015
У Мінсоцполітики хочуть зробити Пенсійний фонд страховою організацією
Внаслідок реформування пенсійної системи Пенсійний фонд має стати класичною страховою організацією.
news-image

Про це заявив міністр соціальної політики Павло Розенко, передає «Єдність» з посиланням на прес-службу відомства. 

Для цього, за його словами, потрібно зняти з нього невластиві страховій організації функції.

Різноманітні доплати до пенсій, які передбачені чинним законодавством, здебільшого нічого спільного з пенсійною системою не мають. Це соціальна допомога, яка має фінансуватися з Державного бюджету, — зазначив урядовець.

Крім того, за словами Розенка, міністерство ініціює створення трирівневої пенсійної системи, завдяки якій в українців з'явиться мотивація для самостійного забезпечення своєї пенсії.

Ми внесли до парламенту пакет законопроектів, прийняття яких буде наступним вагомим кроком до створення трирівневої пенсійної системи, яка забезпечить справедливий рівень пенсій для всіх категорій громадян. Одночасно і зудосконаленням солідарної системи пенсійного забезпечення передбачено запровадження накопичувального рівня та розвиток недержавного пенсійного страхування. Прийняття цих законопроектів відкриє шлях до створення сучасної системи пенсійного забезпечення українців. У людей з’явиться мотивація самостійно і завчасно думати про свою пенсію, — розповів міністр.

Міністр також зазначив, що загалом метою реформ у соціальній сфері є забезпечення адресності надання соціальної допомоги. 

Ми відмовилися від практики роздачі пільг "всім і вся". З 1 липня пільги надаються виключно з урахуванням доходу родини. Ще один приклад запровадження адресності соціальної допомоги – це реформована система субсидій. Допомогу від держави мають отримувати лише ті, хто її справді потребує, - підкреслив він.
Читайте також: В отриманні житлово-комунальних субсидій відмовлено 45 тисячам заявників