Суспільство
12 вересня 2015
Спецмита на імпортні автівки буде скасовано
Це стосується усіх без винятку автомобілів, незалежно від країни походження.
news-image

Спецмита буде скасовано 30 вересня поточного року. Про це йдеться в повідомленні Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі, передає «Єдність» з посиланням на "Урядовий кур'єр".

"Керуючись положеннями Домовленості про правила та процедури, що регулюють вирішення спорів СОТ, комісія встановила, що національні інтереси України вимагають скасування спеціальних заходів щодо імпорту в Україну легкових автомобілів незалежно від країни походження та експорту з метою виконання затверджених Органом врегулювання спорів рекомендацій по справі «Україна - легкові автомобілі»", - йдеться в повідомленні комісії.

Нагадаємо, Україна запровадила спецмита на вживані автомобілі у 2013 році строком на 3 роки. У зв'язку з цим на адресу СОТ поступила скарга від представників Японії, які стверджували, що додаткове мито на імпорт автомобілів порушує міжнародні торгівельні норми. Більш того, мита були невигідні й самим українцям, адже вживані імпортні автомобілі на території країни були багатьом не по кишені. З 1 жовтня легкові автомобілі незалежно від країни походження та експорту стануть для пересічних громадян більш доступними.