Суспільство
13 вересня 2015
Аваков анонсував створення бригади спецпризначення
Нова структура буде частиною Національної гвардії України.
news-image

Найдосвідченіших нацгвардійців сформують у бригаду спеціального призначення. Таку заяву зробив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє «Єдність» з посиланням на прес-службу МВС України.

"Набиратимуть бійців не за мобілізацією та строковим призовом, а виключно добровольців – за результатами конкурсу. Насамперед візьмуть людей, які мають досвід участі у бойових діях – як у зоні АТО, так і у міжнародних миротворчих операціях. Чимало уваги надаватимуть знанню оперативних процедур за стандартами НАТО", - підкреслив Аваков.

Розповів чиновник також про рівень заробітної плати  майбутніх спецпризначенців. Так, рядовий склад отримуватиме щонайменше 7 тисяч грн., сержанти, молодший та середній офіцерський склад – 11-13 тисяч грн., а старші офіцери – близько 20 тисяч грн. За спецоперації та небезпечні навантаження, за словами міністра, доплачуватимуть.

Командиром майбутньої бригади стане офіцер, який на протязі 2 років проходив навчання військовій справі у Сполучених штатах Америки, отримав досвід перебування в АТО. Його ім'я поки не оприлюднено.