Суспільство
13 вересня 2015
Аваков розповів, коли стара міліція остаточно перестане функціонувати
Міністр внутрішніх справ назвав точну дату.
news-image

13 вересня, під час презентації набору до нової поліції Чернігова, Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розповів, коли в країні остаточно буде ліквідовано стару міліцію, передає «Єдність».

Очільник МВС зазначив, що 7 листопада поточного року відбудеться повне перезавантаження структури, а не просто переатестація кадрів. Зокрема окрім патрульної поліції, зміни очікують на кримінальний блок, корпус раптової дії (спецназ), підрозділи дільничних, експертів та слідчих.

"На кінець року в Україні буде 6-7 тисяч поліцейських, а всього працівників близько 152 тисячі, тобто ви маєте розуміти рівень роботи, який треба проходити",— сказав міністр.

Зазначено було також, що інформаційну й дослідницьку підтримку українським правоохоронцям-реформаторам надають колеги з Канади, США, Японії, Європи.

Аваков підкреслив, що метою реформи міліції не є повне звільнення усіх співробітників. Адже суспільство прагне повного перезавантаження системи правоохоронних органів, і частина співробітників міліції теж мають це на меті.