Події
14 вересня 2015
Переселенці пікетували Верховну Раду за право голосу (ФОТО)
Біля комітетів Верховної Ради України відбулася акція, учасники якої вимагали від народних депутатів терміново винести на розгляд Парламенту законопроект №2501а-1 про виборчі права внутрішньо переміщених осіб.
news-image

Як повідомляє «Єдність», під час проведення погоджувальної ради ВРУ, що тривала у приміщенні Комітетів, громадські активісти принесли до будівлі імпровізовану кабінку для голосування з написом "Крім переселенців", а також синьо-жовтий знак "3%", що символізує кількість виборців–внутрішньо переміщених осіб.

Учасники акції вимагали негайно внести до порядку денного і ухвалити розроблений законопроект №2501а-1, який, на думку пікетувальників, врегулює право голосу переселенців, які полишили свої домівки через військовий конфлікт на Донбасі і анексію Криму.

На сьогодні №2501а-1 – це єдиний законопроект, який оптимально враховує необхідність забезпечення конституційних прав переселенців та специфіку місцевих виборів.

Організували акцію Інститут суспільно-економічних досліджень, Громадянська мережа ОПОРА, Донецька обласна організація "Комітет виборців України", ВБФ "Право на захист", ВостокSOS та КримSOS.

Читайте також: Рада розгляне відставку двох міністрів та керівника апарату парламенту