Наука та технології
14 вересня 2015
Червоне вино і шоколад можуть уповільнювати розвиток хвороби Альцгеймера
Основною причиною розвитку хвороби в даний час вважається утворення в мозку бляшок з білків бета-амілоїдів.
news-image

Ресвератрол - речовина, яка міститься в гіркому шоколаді, червоному вині, винограді та інших ягодах - може уповільнювати розвиток хвороби Альцгеймера, йдеться в замітці видання Science Alert, опублікованій в понеділок, передає  «Єдність».
Вплив ресвератрола на людський організм активно досліджується в останній час: є дані, які показують, що ресвератрол уповільнює старіння, запобігає розвитку багатьох захворювань, підвищує витривалість і допомагає схуднути. Однак поки його багатообіцяючі позитивні та можливі негативні ефекти повністю не досліджені.

Скотт Тернер з Джорджтаунського університету у Вашингтоні (США) і його колеги провели дослідження на 119 пацієнтах, які страждають на хворобу Альцгеймера в легкій або середній формі. Протягом року добровольці брали ресвератрол або плацебо. Доза ресвератрола при цьому поступово збільшувалася з 500 мг раз на день до 1000 мг два рази на день. У піддослідних регулярно забирали для аналізу спинномозкову рідину і проводили магнітно-резонансну томографію головного мозку.
Основною причиною розвитку хвороби Альцгеймера в даний вважається вважається утворення в мозку бляшок з білків бета-амілоїдів. Тернер і його колеги виявили, що у пацієнтів, що приймали ресвератрол, у плазмі крові і спинномозкової рідини рівень певного бета-амілоїду майже не змінювався, а у тих, хто приймав плацебо, він падав, як це зазвичай відбувається при розвитку хвороби Альцгеймера.

Читайте також: Спецслужби США повідомили, що за допомогою Wi-Fi навчилися «бачити» крізь стіни