Київ
14 вересня 2015
КМДА затвердила проект консервації фундаменту Десятинної церкви
Київська адміністрація затвердила проект консервації та трасування фундаменту, тобто викладання на поверхні бутовою декоративною кладкою, Десятинної церкви.
news-image

Про це на прес-конференції 14 вересня заявив секретар Київради Олексій Резніков, повідомляє «Єдність» з посиланням на Інформаційний портал міської влади у facebook.

Коли є ініціатива від киян, від громадськості, які хочуть зробити добру, корисну справу для міста, важливо, щоб їм не заважали і не чинили опір з боку будь-якої гілки влади, - сказав Резніков.

Він пояснив, що трасування фундаменту церкви дасть можливість доступу та ознайомлення з важливою частиною історії кожному з охочих.

Фундамент Десятинної церкви – це сакральне місце Києва і ми маємо залишити нащадкам можливість бачити і розуміти, як це було, - додав секретар міськради.

Ініціатором проекту виступила ГО "Андріївсько-Пейзажна ініціатива".  Роботи здійснюватимуться в рамках проекту "Зробимо разом".

На сторінці у соцмережі також викладений для ознайомлення сам Проект консервації розкопок фундаментів Десятинної церкви з відновленням трасування фундаментів та благоустроєм прилеглої території.

Кошторис робіт становить 800 тисяч гривень. Роботи з трасування розпочали 14 вересня. 

Також планується залучити пожертвування киян та меценатів.    

Читайте також: Легенда про Кия, Щека та Хорива не підтверджується археологічними дослідженнями – археолог Михайло Сагайдак