Економіка та бізнес
15 вересня 2015
Україна отримала від Росії пропозиції щодо зимового пакету
Україна отримала протокол та пропозиції по зимовому газовому пакету, відпрацьовані Росією й Євросоюзом, і найближчим часом відправить своє бачення.
news-image

Як повідомляє «Єдність», про це сьогодні повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

Думаю, що протягом цього, наступного тижня рішення буде, - сказав міністр. - Крім того, найближчим часом відбудеться ще один раунд газових переговорів. Ціна російського газу, за контрактом Газпрому й Нафтогазу 2009 року, підписаного за участю прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, на четвертий квартал 2015 року становить 252 доларів за тисячу кубометрів, але вона не ринкова.

Разом з тим він пояснив, що вартість транспортування газу по території України становить 32 долари за тисячу кубометрів, і додав, що позиція української сторони на тристоронніх газових переговорах полягає в тому, що, як мінімум, на цю суму ціну газу повинно бути знижено.

Нагадаємо, голова правління НАК Андрій Коболєв на 12-му форумі YES у Києві повідомив, що НАК Нафтогаз України планує до кінця вересня підписати угоду з російською компанією Газпром про умови закупівлі природного газу на найближчий опалювальний сезон.

 

Читайте також: Демчишин розповів про відсутність коштів для інвестицій