Інтернет
16 вересня 2015
У Facebook нарешті з'явиться кнопка "не подобається"
Засновник соцмережі Марк Цукерберг підтвердив, що це робиться на прохання багатьох користувачів.
news-image

Таку новину він підтвердив під час сесії питань та відповідей в головному офісі компанії у США, передає «Єдність».

31-річний Цукерберг сказав, що в такий спосіб користувачі зможуть висловити свої співчуття. Ідея запровадження кнопки "не подобається" виникла ще відтоді, як у 2009 році з'явилася кнопка "подобається".

І тепер Facebook "дуже близький", за словами свого засновника,  до того, щоби почати тестувати нову функцію.

Люди просили про кнопку "не подобається" багато років... І сьогодні особливий день - той день, коли я маю сказати, що ми працюємо над цим і дуже близькі до того, щоб відправити цю кнопку на тестування, - сказав Цукерберг.

Водночас він не хоче, щоб "не подобається" став механізмом, через який користувачі зможуть впливати на популярність постів інших.

Професор університету Дрексел у Філадельфії Андреа Форте вважає, що кнопку "не подобається" користувачі будуть здебільшого використовувати, аби висловити "легку незгоду" чи солідарність, коли хтось пише про негативні події - такі як смерть або втрату.

Вони можуть використовувати кнопку "не подобається", щоб висловити деякі негативні емоції (як невдоволення від реклами, яка вистрибує у стрічці), але я сумніваюся, що люди почнуть без упину натискати "не подобається" під фото дітей своїх друзів, собак, котів та експериментів у приготуванні їжі, - написала Андреа Форте.
Читайте також: Число відвідувачів соціальної мережі Facebook вперше склало один мільярд чоловік