Київ
16 вересня 2015
У Києві створять мережу велопрокату
Незабаром будуть розроблені умови проведення інвестиційного конкурсу для потенційних інвесторів даного проекту.
news-image

На велосипедному маршруті «Житловий масив Троєщина – Європейська площа»  передбачається створення розгалуженої мережі «bike-sharing» – велопрокату, передає «Єдність» із посиланням на прес-службу КМДА.

За повідомленням Київського інвестиційного агентства, незабаром будуть розроблені умови проведення інвестиційного конкурсу для потенційних інвесторів даного проекту.

Система «bike-sharing» (або система спільного використання велосипедів, велопрокат) — це система прокату, що дозволяє орендувати велосипед на одній з автоматизованих станцій, а після поїздки повернути велосипед у будь-який пункт прокату, встановлений у цьому ж місті. Подібні програми успішно існують у багатьох європейських і північноамериканських містах.

Мережа «bike-sharing» стане черговим кроком у розвитку в Києві велосипедної інфраструктури.

Нагадаємо, що наразі завершується будівництво першого веломаршруту «Житловий масив Троєщина — Європейська площа». Загальна довжина маршруту складе 21,6 км.

Раніше для української столиці була розроблена спеціальна схема веломаршрутів, що охоплює все місто. Якісні маршрути для велосипедистів з’єднають віддалені райони з центром Києва.

Читайте також: Торговець мобільної кав'ярні запевняв директора департаменту КМДА, що "вирішив з ним всі питання"