Суспільство
16 вересня 2015
Адвокат ГРУшника Єрофєєва заявила, що затриманий скаржиться на відсутність кваліфікованої меддопомоги
Адвокату не подобається рівень медичного обслуговування затриманого.
news-image

Росіянин Євген Єрофєєв, затриманий в Україні, скаржиться на самопочуття і відсутність доступу до кваліфікованої медичної допомоги. Про це повідомила виданню ТАСС адвокат Єрофєєва Оксана Соколовська, передає «Єдність».

Самопочуття в понеділок було в цілому нормальне. Я ж не фахівець, не лікар. Скарги є, болить все. Яке медобслуговування? Як ви думаєте, яке медичне обслуговування може бути у відділі забезпечення досудового слідства? Ніякого. Звичайний лікар, який надає саме елементарне обслуговування. Обслуговують, але на якому рівні? - заявила адвокат.

За словами Соколовської, клопотання про надання Єрофєєву "нормальної меддопомоги" залишилося без уваги.

Я писала клопотання з приводу надання йому належної медичної допомоги, докторів, у тому числі з Російської Федерації. Але мені відповіли, що це не підлягає розгляду в рамках Кримінально-процесуального кодексу, - сказала вона.

На уточнююче запитання кор. ТАСС, чи можна говорити лише про формальне медичне спостереження без кваліфікованої допомоги, адвокат відповіла:

Так, абсолютно вірно.

Адвокат Єрофєєва також спростувала інформацію про те, що розпочався суд стосовно затриманих.

Інформація про суд над затриманими Єрофєєвим і Александровим не відповідає дійсності. Це все клопотання в рамках досудового розслідування. Я взагалі не розумію, чому таке пожвавлення в ЗМІ. Можливо, було повеління згори створити штучний ажіотаж. Було подано саме звичайне клопотання про встановлення термінів на ознайомлення з матеріалами для мене, для адвоката , - розповіла вона.

Нагадаємо, росіяни - співробітники ГРУ Олександр Александров та Євген Єрофєєв були затримані українськими військовослужбовцями 16 травня в районі селища Щастя Луганської області.

Читайте також: Прокуратура проситиме максимальні строки для російських військових