Резонанс
17 вересня 2015
Досудове розслідування щодо екс-керівників ДСНС завершиться до жовтня 2015 року (відео)
На даний час в ході розслідування встановлено суму розкрадання бюджетних коштів - 1,1 млн.грн., а також спричинення державі збитків на суму понад 6,5 млн.грн.
news-image

Досудове розслідування щодо екс-керівника ДСНС Сергія Бочковського та його колишнього заступника Василя Стоєцького завершиться до жовтня 2015 року. Про це під час брифінгу в МВС повідомив заступник начальника відділу Головного слідчого управління МВС України, керівник слідчої групи Євген Кожухівський, передає «Єдність» із посиланням на прес-службу МВС.

За його словами, на даний час в ході розслідування кримінального провадження встановлено суму розкрадання   бюджетних коштів - 1,1 млн.грн.,  а також спричинення державі збитків на суму понад 6,5 млн.грн. Під час досудового розслідування даного кримінального провадження встановлено додаткові епізоди  протиправної діяльності екс-керівника ДСНС України Сергія Бочковського та його колишнього заступника Василя Стоєцького.

Проект повідомлення про підозру перебуває на погоджені у Генеральній прокуратурі України. Після чого його буде вручено екс-керівникам ДСНС, а сторони захисту зможуть ознайомитися з матеріалами досудового розслідування, - зазначив заступник начальника відділу ГСУ.

Водночас, додав Євген Кожухівський, планується виділити матеріали кримінального провадження щодо  заволодіння  бюджетними коштами в особливо великих розмірах – в окреме провадження.

Для закінчення розслідування стосовно Сергія Бочковського та Василя Стоєцького –  необхідно отримати відповіді на запити щодо надання правової допомоги. Зазначені запити надіслані до правоохоронних органів іноземних держав – Республіки Кіпр, Белізу та Латвійської Республіки. Саме в цих країнах за даними, що стали відомими під час досудового розслідування, зареєстровані іноземні компанії, які використовувалися підозрюваними для розкрадання бюджетних коштів.

Закінчення досудового розслідування та відкриття матеріалів заплановано до кінця вересня 2015 року, - наголосив Євген Кожухівський.
Читайте також: Бочковський вийшов на свободу під заставу, - адвокат