Наука та технології
17 вересня 2015
В Україні почали виробництво автомата нового покоління "Малюк"
Розробники, виробники і потенційні споживачі уклали угоду з організації виробництва дослідної партії унікального українського автомата нового покоління.
news-image

Як повідомляє «Єдність», автомат "Малюк", який замислювався українською компанією "ІнтерПроІнвест" як варіант глибокої модернізації радянських АКМ і АК-74 за схемою булл-пап, після ряду випробувань в реальних умовах і внесення низки конструктивних змін є самостійною оригінальною конструкцією, за показниками точності , надійності та зручності істотно перевершує вироби Калашникова.

Унікальні характеристики автомата вже зацікавили потенційних споживачів - Міністерство оборони та Національну гвардію України, які вже найближчим часом готові почати випробування "Малюка". Дослідна експлуатація автомата в окремих армійських підрозділах вже підтвердила високі характеристики і викликала обгрунтований інтерес спецназівців", - говорять розробники.

Зброя оснащене трьома планками Пікатінні для установки додаткових оптичних і механічних пристроїв, зокрема прицілу, рукоятки, сошок та іншого спорядження. Так само на "Малюк" кріпиться і глушник, який можна швидко зняти.

У порівнянні з автоматом Калашникова, у "Малюка" значно менша віддача. Їм можна управляти однією рукою - знімати з запобіжника, вести вогонь, міняти магазин і перезаряджати.

Виробництво автомата для військових буде розгорнуто на ДП "Красилівський агрегатний завод", що дозволить розширити продуктову лінійку підприємства і створити нові робочі місця.

Крім того, розробники обіцяють представити цивільну версію автомата, яка "може стати сенсацією серед мисливців та любителів зброї". Громадянського "Малюка" будуть виготовляти на заводах львівського концерну "Електрон".

Читайте також: Досудове розслідування щодо екс-керівників ДСНС завершиться до жовтня 2015 року (відео)