Україна
20 вересня 2015
"Ми продовжуємо працювати з урядом України для підтримки його економічних і політичних реформ", - представник віце-президента США
Керівництво США спростувало інформацію щодо відмови надалі підтримувати Україну.
news-image

Представник віце-президента США Стівен Спектор зробив заяву, у якій зазначив, що офіційно спростовує поширену у деяких ЗМІ інформацію щодо відмови Білого дому від подальшої підтримки реформ в Україні, повідомляє «Єдність». Причиною, за фейковою інформацію, нібито стала відсутність очікуваної боротьби з корупцією у країні.

"Слова, які приписали раднику віце-президента про "жовту картку" є очевидною брехнею. Не було зроблено ніяких заяв проти будь-яких конкретних осіб. Ми продовжуємо працювати з урядом України для підтримки його економічних і політичних реформ, а також зміцнення безпеки України", - заявив офіційний представник віце-президента США Джозефа Байдена Стівен Спектор.

Нагадаємо, причиною поширення інформації про "жовту картку" для України стала заява радника віце-президента Майкла Карпентера. На брифінгу для журналістів він розповів, що Байден роздратований рівнем корупції в Україні. Посилаючись на слова віце-президента США, Карпентер наголосив, що у Білому домі незадоволені відсутністю боротьби з корупцією у вищих ешелонах влади. Більш того, за словами радника, Байден вже жорстко повідомив Президента України та прем'єр-міністра, що подальша співпраця між Вашингтоном та Києвом може опинитися під загрозою.