Суспільство
20 вересня 2015
Розпочато економічну блокаду Криму (відео)
З'явилась інформація, що цим користуються не чисті на руку правоохоронці.
news-image

 Глава Меджлісу кримських татар та народний депутат України Рефат Чубаров анонсував, що 20 вересня о 12:00 розпочнеться економічна блокада окупованого Росією півострову Крим, повідомляє «Єдність».

"Наша акція буде носити тривалий характер. Виходимо з того, що за цей час у ВР повинні бути розглянуті законопроекти народних депутатів, спрямовані на врегулювання питань взаємодії материкової України з окупованим Кримом. Має бути скасовано закон про вільну економічну зону "Крим", – сказав Чубаров.

Глава Меджлісу наголосив, що блокада буде розповсюджуватись лише на вантажні автівки, люди та легкові автомобілі без перешкод можуть потрапити на територію півострова. Кримські татари домагаються продуктової блокади Криму, зазначаючи, що за нею піде припинення постачання електроенергії. Саме цей результат вони й ставлять собі на меті.
Втім, з'явилась інформація, що правоохоронці вже добу не пропускають вантажні автомобілі до Криму. Прикордонна служба та міліція самостійно проявили ініціативу щодо блокади Криму.