Політика
20 вересня 2015
Передвиборчі баталії: В Рівному кандидат у мери відповів на "чорний піар"
Депутат Святослав Євтушенко виправдовувався порушуючи терміни проведення агітації.
news-image

В поштових скриньках у Рівному розповсюджувалися виправдальні листівки депутата Рівненської міської ради Святослава Євтушенка, передає «Єдність».

Про це повідомляє Громадянська мережа ОПОРА.

Повідомляється, що Євтушенко є потенційним кандидатом на місцевих виборах, однак  ще не зареєстрував свою кандидатуру. Таким чином депутат порушив закон, адже відповідно до ст. 54 Закону України «Про місце вибори» право вести передвиборну агітацію мають місцеві організації партій, кандидати у депутати від яких зареєстровані в багатомандатному виборчому окрузі, а також кандидати у депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидати на посаду сільського, селищного, міського голови, старости, зареєстровані відповідною ТВК для участі у місцевих виборах. 

Як стало відомо, депутат поширював листівки під назвою «Не вірте провокаціям – не підтримуйте провокаторів». Ця листівка спростовує інформацію, що нещодавно розповсюджувалася проти Євтушенка анонімним джерелом.

За словами депутата, він вже звернувся до правоохоронних органів, щоб встановити осіб, які розповсюджують по місту листівки з чорним піаром.

Згідно ч. 2 ст.54 ЗУ «Про місцеві вибори», місцеві організації партій, кандидати у депутати від яких зареєстровані в багатомандатному виборчому окрузі, кандидати у депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидати на посаду сільського, селищного, міського голови, старости мають право розпочати свою передвиборну агітацію з дня, наступного за днем прийняття відповідною територіальною виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидатів. Передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування. Ведення передвиборної агітації до початку і після закінчення встановлених у цій статті строків забороняється.