Суспільство
20 вересня 2015
Біля будинку Мустафи Джемілєва протестували проти продуктової блокади
Дружина кримськотатарського лідера поїхала до поліцейського відділку.
news-image

Будинок лідера кримських татар Мустафи Джемілєва у Бахчисараї був оточений місцевими жителями Криму, які таким чином виражають протест проти продуктової блокади півострова, інформує «Єдність».

З інформацією, у цей час у будинку знаходилась дружина кримськотатарського провідника Сафінар Джемілєва. Як стало відомо, вона поїхала до поліцейського відділку. Поліція на місце пригоди приїхала через те, що під будинком почали збиратись й кримські татари. Втім, зіткнення вдалося уникнути.
Події, що відбулися під будинком Джемілєва, прокоментувала у Facebook Айше Османова, яка мешкає неподалеку. За її словами, люди біля будинку Джемілєва почали збиратись о 9:15. Прийшло близько 20 осіб з мегафоном.

"Зіпсували ворота написами "геть із Криму" (напевно забули, що його і так немає в Криму)... Розвісили якісь транспаранти на паркані, поставили перед собою хлопчика, який тримав фото із зображенням Джемілєва, і закидали його тухлими яйцями. Найприємніше, що в портрет не потрапили, але хлопчисько став весь як омлет", — написала очевидиця подій на Facebook.

За словами Османової, акція була завершена через 15 хвилин.

Нагадаємо, 20 вересня о 12 годині дня кримські татари на чолі з Рефатом Чубаровим та інші активісти розпочали продуктову блокаду Криму. Вони не впускатимуть на півострів вантажівки з українськими товарами, легковики та люди зможуть безперешкодно перетнути кордон.