Світ
21 вересня 2015
У Сирії повстанці пообіцяли Росії влаштувати «новий Афганістан»
У Сирії повстанці пригрозили Кремлю "новим Афганістаном".
news-image

У лавах збройних груп, що протистоять офіційному Дамаску, повідомили, що Росія "ризикує отримати своїх солдатів назад вже у трунах", передає Lenta.ru з посиланням на Reuters, повідомляє «Єдність».

При цьому агентство Reuters провело опитування серед сирійців, що воюють у лавах груп, які протистоять силам президента Башара Асада і бойовикам «Ісламської держави» (ІДІЛ). За їхніми заявами, вони помітили посилення урядових військ, які протистоять їм. Авіаудари стали точнішими, а на полях бою з'явилася нова бронетехніка.

За нашими розрахунками, за участі росіян бої триватимуть на кілька років довше, - заявив в інтерв'ю один з учасників збройних формувань.

Інші учасники конфлікту очікують більш активного залучення Туреччини та Саудівської Аравії, які зацікавлені у зміщенні Асада.

У Росії немає зацікавленості у політичному рішенні конфлікту. Вона хоче лише збереження режиму Асада. Що стосується держав, які підтримують нас, я думаю, вони допоможуть нам матеріально або політично, - розповів представник "Вільної сирійської армії".
Читайте також: РФ готує військову операцію в Сирії до Генасамблеї ООН - ЗМІ