Політика
21 вересня 2015
У Раді хочуть легалізувати проституцію
Народні депутати зареєстрували законопроект про легалізацію проституції.
news-image

Як повідомляє «Єдність», документ вніс депутат від "Волі народу" Андрій Немировський.

Згідно з пояснювальною запискою, наданою автором закону, проституція легалізована у більшості розвинених країн Євросоюзу, а її нелегальність в Україні грає на руку криміналітету і завдає збитків держбюджету.

Правова невизначеність у сфері проституції та діяльності секс-закладів на сьогодні є складовою кримінального бізнесу. Державний бюджет не отримує доходу від проституції у вигляді податків та інших платежів у бюджет. Таким чином, проституція потребує цивілізованого державного регулювання, закріплення соціальних гарантій повій, а також отримувати додаткове джерело надходжень у бюджет", – вважає Немировський.

Крім того, зауважив депутат, відсутність державного регулювання призводить "до розвитку сфери торгівлі людьми, насильницького втягування в тому числі неповнолітніх до секс-бізнесу".

Основними завданнями запропонованого законопроекту Немировський назвав "забезпечення суспільних інтересів, пов’язаних із наданням сексуальних послуг; захист неповнолітніх та інших незахищених соціальних груп населення від втягування у примусове сексуальне рабство; надання сексуальних послуг на законних підставах; зменшення рівня безробіття".

Читайте також: "Полуничка в законі" : Луценко хоче легалізувати проституцію