Війна
22 вересня 2015
Бутусов опублікував фото з телефону затриманого ГРУшника Олександра Александрова
За словами Юрія Бутусова, фотографії та відео є потужною доказом на суді над затриманими терористами.
news-image

Український журналіст і військовий експерт Юрій Бутусов опублікував на своїй сторінці у Фейсбуці фото з телефона сержанта російського спецназу Олександра Александрова, взятого в полон в бою під Щастям 16 травня бійцями 92-ї механізованої бригади, передає «Єдність».

Як написав Юрій Бутусов, фотографії та відео, зроблені на телефоні терориста перед затриманням - є потужним доказом на суді над затриманими терористами, а також є  доказом вбивства українського солдата Вадима Пугачова капітаном російського спецназу Євгеном Єрофєєвим.

Важливо! Під час розвідвиходу капітан Єрофєєв зафіксований з особистою зброєю - снайперською гвинтівкою "Гвинторіз" калібру 9 мм. Саме з такої гвинтівки був убитий український солдат Вадим Пугачов, який виявив російських терористів на опорному пункті "Фасад" і загинув, отримавши 6 куль в упор. Це вагомий доказ, який дозволяє стверджувати, що стріляв у Пугачова саме Єрофєєв. "Гвинторіз" був знайдений на місці бою, а Єрофєєв був поранений кулею в руку, - повідомляє журналіст.

Також Юрій Бутусов заначає, що ці матеріали показують як "російський спецназ з Тольятті старанно грає роль "луганських шахтарів-ополченців". На їх бойовій техніці - написи "ЛНР", а на формі - нашивки "армія Новоросії".

Журналіст припускає, що затриманий сержант Александров, швидше за все - заступник командира групи.

Під час розвідвиходу йому довірене завдання фіксувати "точки" - проходження маршруту, орієнтири на місцевості. У Александрова навігатор - американський "Гармін" з GPS, а не російський ГЛОНАСС. Олександр теж сфотографувався перед виходом зі снайперською гвинтівкою "Гвинторіз" 9мм російського виробництва - але Єрофєєв був зображений з "Гвинторізом" безпосередньо при виконанні завдання. Не виключено, що вогонь вели обидва російські терориста - зброю одного з них забрали інші російські злочинці. "Гвинторіз" - спеціальна зброя для ближнього бою, і його нерідко застосовують в РФ в якості доповнення до основного. Серед фотографій видно, що в якості основного Александров використовує автомат з підствольним гранатометом, - написав Бутусов.
Читайте також: Адвокат затриманого ГРУшника Єрофєєва заявила, що їй погрожують у Головній военпрокуратурі України