Наука та технології
22 вересня 2015
Смартфон з гнучким дисплеєм у вільному продажу стане реальністю у 2016 році
Samsung представить пристрій з гнучким дисплеєм вже в січні майбутнього року. Водночас LG вже запускає серійний випуск таких дисплеєв.
news-image

Смартфон, нібито вже тестується, щоб постати перед публікою на щорічній виставці CES 2016, пише «Єдність» з посиланням на Electronic Times. 

Повідомляється, що компанія LG Display приступила до серійного виробництва гнучких мобільних дисплеїв, які можуть згортатися до 100 тис. Разів без виникнення необоротної деформації, повідомляє Electronic Times. Інші технічні характеристики дисплея не уточнюються.

За відомостями джерел ET, LG вже знайшла перший замовника - це компанія із США, яка працює на глобальному ринку програмного забезпечення. Вона планує створити смартфон з гнучким дисплеєм LG, за допомогою якого має намір скласти конкуренцію Apple і Samsung.

Сторони ще не підписали контракт, але, якщо це трапиться, американська компанія виступить співінвестором виробництва гнучких дисплеїв LG в Південній Кореї. У минулому році LG заявила, що планує інвестувати $ 900 млн у будівництво заводу в Південній Кореї з випуску гнучких OLED-дисплеїв.

Проте днями користувачі китайського веб-сайту Weibo повідомили, що на початку 2016 компанія Samsung планує анонсувати перший в своїй лінійці смартфон з гнучким дисплеєм. Яку конструкцію він матиме, невідомо. У 2013 році компанія вже демонструвала прототип гнучкого дисплея на виставці.

Експерти прогнозують, що гнучкі дисплеї стануть трендом 2016 року. Ринкові дослідження компанії HIS показують, що на їх частку в наступному році випаде до 25% всіх продажів мобільних пристроїв, а вже до 2020 року ця цифра може перевалити за 50%.

Читайте також: 84% користувачів сматрфонів не влаштовує потреба вводити паролі