Події
22 вересня 2015
Посадовець Станично-Луганської райради передавав службову інформацію терористам "ЛНР" (відео)
На Луганщині СБУ затримала посадовця райради за співпрацю з терористами.
news-image

Співробітники СБУ затримали посадовця Станично-Луганської районної ради, який передавав службову інформацію представникам т.зв "МГБ ЛНР". Про це повідомили у прес-службі СБУ, передає  «Єдність».

У серпні чиновник намагався потрапити на тимчасово окуповані території. Бойовики зупинили його на блокпості, де посадовець був завербований представником терористів з "МГБ ЛНР". Повернувшись до Станиці Луганської, він почав регулярно передавати кураторам інформацію, до якої мав доступ. Зокрема, надсилав фрагменти листування органів влади з правоохоронцями та військовими, деталі проведення на території Луганської області антитерористичної операції, відомості про патріотично налаштованих депутатів місцевих рад та активістів проукраїнських громадських організацій, - йдеться в повідомленні відомства.

Співробітники спецслужби задокументували факт передачі чиновником копій службових документів обласної та районної ради електронними каналами представнику терористичної організації "МДБ ЛНР".

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

Посадовця затримано відповідно до ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу – утримання під вартою.

Триває досудове розслідування.  

Читайте також: Генпрокуратура розпочала процедуру заочного засудження Вадима Колесніченка