Події
23 вересня 2015
Батько, який вбив власного сина, намагався довести правоохоронцям, що той сам впав на лезо ножа
Міліціонерам вистачило аргументів, аби порушити кримінальне провадження за фактом вбивства.
news-image

Повідомлення про виявлення 37-річного жителя села Олексинці  мертвим, надійшло від місцевих жителів, повідомили у прес-службі УМВС України в Тернопільській області, передає «Єдність».

Під час огляду було встановлено, що смерть молодого чоловіка настала від проникаючого ножового поранення в область серця. Цієї версії не заперечував й батько загиблого, проте чоловік твердив, що син сам впав грудьми на ніж. 

Проте робота над вивченням деталей та обставин смерті чоловіка не припинилася. І вже  незабаром підтвердилися припущення правоохоронців про насильницьку смерть загиблого.

У скоєнні важкого злочину ми запідозрили декількох осіб, серед яких товариші загиблого, з якими він інколи розпивав алкогольні напої та батько. Проте дуже швидко з’ясувалося, що саме найрідніша людина причетна до цієї жахливої смерті, - повідомив начальник Борщівського райвідділу внутрішніх справ Володимир Горб’як.

Підозрюваний став свідчити. З його слів, конфлікт між ним та сином виник під час спільного розпивання алкоголю. Молодий чоловік пішов до іншої кімнати, проте знервований батько кинувся за ним вслід з ножем у руках. Вистачило одного прицільного удару в серце, аби смерть настала миттєво.

Раніше неодноразово судимий чоловік – майже двадцять років свого життя провів в ізоляції за різноманітні злочини – став планувати, як відвернути від себе підозру.  Ніж з грудей померлого витягнув, помив його, тіло поклав на диван, і приготував «промову» про нещасний випадок.  

Підозрюваного, згідно статті 208 КПК, затримано. Розпочато досудове розслідування.

Підозрюваному інкримінують частину 1 статті 115 Кримінального кодексу (Вбивство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.

Читайте також: У лісі біля підніжжя Говерли зник грибник