Суспільство
23 вересня 2015
Петицію про вільне володіння зброєю не встигли розглянути в строк
Заступник глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків вибачився за недбалість.
news-image

В Адміністрації Президента вибачились, що не встигли в строк розглянути петицію, яка набрала 25 тисяч підписів. Ця електронна петиція стосувалась питання легалізації у країні вогнепальної зброї, інформує «Єдність».

Заступник глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків прокоментував затримання строків розгляду петиції, яка найпершою набрала необхідну кількість підписів.

«Сьогодні ми повинні були розмістити відповідь на першу петицію. Петиція набрала 25 тис. голосів 4 вересня і ми перевели її в статус "на розгляді". Протягом 10 днів ми повинні були опублікувати відповідь, тобто 22 вересня", - зазначив Шимків.

Чиновник зазначив, що зобов'язання виконані не були через те, що не спрацювали внутрішні процеси в Адміністрації Президента. І вибачився перед громадянами, які поставили під даною електронною петицією свій підпис.

"Треба вміти визнавати помилки і працювати над їх виправленням. Особисто прошу вибачення у всіх, хто підписав петицію за затримку з відповіддю», — зазначив він.

Нагадаємо, що перша петиція, яка набрала необхідну кількість підписів на сайті Президента України, пропонувала внести зміни до Конституції держави, обумовлюючи, що кожен громадянин України має право на вільне володіння вогнепальною зброєю для захисту свого життя, житла і власності, життя і здоров'я інших людей, конституційних прав і свобод у разі узурпації влади.