Світ
24 вересня 2015
Російські літаки почали бомбардування ІДІЛу в Сирії
Сирійські війська використовували російські літаки, про поставку яких повідомляли західні ЗМІ, для нанесення авіаударів по позиціях терористичної організації "Ісламська держава" в провінції Алеппо.
news-image

Як передає «Єдність», про це повідомляють російські ЗМІ. Насправді невідомо, чи керували літаками російські військові, або дійсно представники армії Сирії.

Про початок бомбардувань позицій "Ісламської держави" з використанням нових російських літаків розповіли в Сирійському центрі з дотримання прав людини, розташованому в Лондоні.

Авіаудари наносилися на цьому тижні по околицях авіабази Квейріс, розташованої на сході провінції Алеппо. Операція з деблокування авіабази, оточеній бойовикам ІД, проводилася за підтримки наземних військ.

Нагадаємо, 21 вересня Росія розмістила на аеродромі біля міста Латакії на сході Сирії 28 винищувачів і бомбардувальників.

Обізнані джерела Bloomberg розповіли агентству, що президент Росії Володимир Путін віддасть наказ російським ВПС про нанесення ударів по позиціях ІД в Сирії, якщо США відмовляться від співпраці з Москвою, Тегераном і Асадом у справі боротьби з тероризмом. Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков назвав повідомлення про можливу участь Росії в бомбардуваннях ІД спекуляціями.

Читайте також: Меркель запропонувала включити Асада в число переговірників щодо Сирії