Україна
24 вересня 2015
Взимку українцям відключатимуть світло у будинках та на роботі
Віялові відключення електроенергії проводитимуться через брак вугілля та газу.
news-image

Нині Україні не вистачає для проходження опалювального сезону 5 ГВт електричної енергії на добу, 7 мільйонів тонн вугілля і 8 мільярдів кубометрів газу, передає «Єдність» .

Про це повідомив директор спеціальних проектів науково-технічного центру "Психея", професор Національної академії держуправління при президенті України Геннадій Рябцев.

Варто зазначити, що цієї зими не вдасться уникнути відключення електроенергії не тільки родинам українців, а й промисловим підприємствам. Існує ймовірність того, що їх навіть переведуть в нічний режим роботи, щоб розвантажити електромережі.

"Зменшення виробництва мінеральних добрив означає, що просто немає газу, зменшення виробництва сталі та металопрокату є наслідком браку газу. І за рахунок цього і відбувається економія енергоресурсів", - сказав Рябцев.

Рябцев також зауважив, що нинішня економія енергоресурсів, про яку розповідає уряд, прямо пропорційна падінню промислового виробництва.

Також у зв'язку з браком газу експерт не виключає зниження температури в житлових приміщеннях з 18 градусів до 16 градусів як мінімум.

Нагадаємо, що брак вугілля в минулому опалювальному сезоні мав значний вплив на роботу електростанцій, які змушені були знижувати виробничі потужності, що стало причиною віялових і аварійних відключень електроенергії в країні.