Події
25 вересня 2015
"Аерофлоту" і "Трансаеро" заборонені польоти в Україну
Також заборонені транзитні польоти російських авіакомпаній через територію України, "якщо вони містять товари військового призначення, подвійного призначення або російську військову живу силу".
news-image

Відповідно до рішення РНБО Уряд України приймає рішення про заборону польотів російських авіакомпаній, в першу чергу компаній «Аерофлот» і «Трансаеро» до України - заявив Прем’єр-міністр України Арсеній  Яценюк  на нараді в Кабінеті Міністрів у п’ятницю, 25 вересня, передає  «Єдність».

Кабінет Міністрів також забороняє транзитні польоти російських авіакомпаній через територію України, "якщо вони містять  товари військового призначення, подвійного призначення або російську військову живу силу".

Прем’єр-міністр доручив повідомити про відповідне рішення російській стороні.

Немає що робити російським літакам з російськими триколорами в українських аеропортах, - наголосив він.

Арсеній Яценюк також зазначив, що відповідно до рішення РНБО, є пряма заборона на використання російського програмного забезпечення. Він зазначив, що йдеться зокрема про ПЗ  компанії «Лабораторія Касперського».

Глава Уряду доручив Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації України невідкладно відключити оновлення програми, її придбання та використання в органах державної влади.

До всіх органів виконавчої влади є чітка вимога - тим компаніям, щодо яких застосовані санкції, заборонити участь в державних закупівлях, щоб вони не мали доступу до бюджетного ресурсу країни, - наголосив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду нагадав, що рішенням Ради національної безпеки і оборони України, введеного Указом Президента України, прийнято рішення про застосування персональних санкцій до окремих суб'єктів Російської Федерації:

Вже зроблені перші кроки, в першу чергу, це стосується «Укрзалізниці». Уряд наполягає на невідкладному застосуванні всіх санкцій, які визначені рішенням РНБО, - підкреслив він.

Арсеній Яценюк звернувся до санкційного комітету в постійному режимі  моніторити  виконання запровадженних  санкцій і, за необхідності, змінити і додати до рішення РНБО  додаткові прізвища і компанії.