Україна
26 вересня 2015
Огляд найважливішого, що трапилось за день
Головні події дня: Президент вирушив до США на Генеральну асамблею ООН, головою Нацради з питань антикорупційної політики призначено лідера кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва, Росія скасувала пасажирські рейси до України.
news-image

"Ми повинні зміцнити міжнародну коаліцію на підтримку України", - Порошенко.

Президент відлетів до США для участі у Генасамблеї ООН.

26 вересня Президент України Петро Порошенко вилетів до Сполучених штатів Америки, щоб взяти участь у 70-й сесії Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй. За інформацією, Порошенко планує декілька виступів у рамках заходу. В тому числі, промову на підтримку кримських татар. Основне завдання Президента  - створення коаліції на підтримку України закордоном.


Головою Нацради з питань антикорупційної політики призначено лідера кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва.

Відповідний указ про призначення підписав президент України Петро Порошенко.

Призначення Джемілєва на посаду голови було затверджено указом №563/2015. Текст наказу можна знайти на офіційному сайті Адміністрації президента. Тепер Мустафа Джемілєв буде виконувати обов'язки голови Національної ради з питань антикорупційної політики. Також, згідно з текстом указу введено кілька осіб до складу ради.


Санкції у відповідь: Росія скасувала пасажирські рейси до України.

Державний "Аерофлот" відмінив рейси у чотирьох напрямках.

Також було скасовано й рейси у зворотньому напрямку. Зазначається, що найближчі рейси до Харкова та Одеси в авіакомпанії відмінено. Такою була реакція держкомпанії на введення санкцій, які забороняють прямі рейси "Аерофлоту" до України. Варто зазначити, що офіційно про скасування своїх рейсів компанія не повідомляла, відповідної інформації на її сайті знайдено не було.

У Сімферополі невідомий розстріляв станцію "швидкої" допомоги.

У результаті нападу постраждало четверо медичних працівників.

26 вересня невідомий у Сімферополі здійснили напад на станцію "швидкої" допомоги по вулиці Севастопольській, повідомляє «Єдність».  За інформацією, зловмисник зайшов на територію підстанції "швидкої" допомоги та розстріляв один з автомобілів, в якому на той момент знаходились лікар та два фельдшери. Потім він здійснив напад на інших медичних працівників установи.

«На даний момент відомо про чотирьох постраждалих. З них дві жінки, фельдшер і санітарка, померли. На території всієї республіки введений план «перехоплення», особовий склад поліції Сімферополя піднятий по тривозі», – повідомили в Моз російського уряду Криму і прес-центрі МВС Росії.

Привітання президента України з ювілеєм перетворилося на благодійний флешмоб (відео).

Ініціатором акції стала дружина Петра Порошенко.

За сумісництвом Марина Порошенко є головою благодійного фонду, який і започаткував акцію. У соціальній мережі перша леді привітала чоловіка зі святом та запропонувала поєднати цей день з благодійністю. Так, якщо зробити репост, просто прокоментувати або поставити "лайк" під записом на сторінці Фонду у соціальній мережі, можна зробити добре діло - перетворити це все у гривні. За кожну дію із записом до скарбнички фонду буде додаватися 1 гривня. Результати флешмобу стануть відомі 30 вересня.