Суспільство
27 вересня 2015
Порошенко посмертно нагородив американського добровольця
Марк Пославський загинув минулого року під Іловайськом.
news-image

Петро Порошенко вручив родині американського добровольця Марка Пославського, який загинув під Іловайськом, орден Данила Галицького, повідомляє «Єдність» з посиланням на прес-службу Президента України. Глава держави під час свого візиту до США зустрівся з представниками української діаспори.

"Для мене він є прикладом справжнього українця — патріота і християнина. Він помер як герой, захищаючи Україну", — зазначив Порошенко.

Пам'ять бійця з позивним "Франко" усі присутні вшанували хвилиною мовчання.

Нагадаємо, Марк Пославський народився у Нью-Йорку в українській родині, закінчив у США військову академію. У 90-х роках хлопець переїхав до України. Коли почалась антитерористична операція, він пішов добровольцем на фронт у складі батальйону "Донбас". У серпні 2014 "Франко" загинув у боях під Іловайськом, що на Донеччині.

Командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко на своїй сторінці у мережі Facebook розповів про загибель Пославського.

"Франко загинув на наступний день після мого поранення в Іловайську, прикриваючи відхід своїх побратимів. Ціною свого життя він дав можливість винести поранених . Майор армії США, рейнджер, забезпечений чоловік, з 1990 року жив в Україні, він кинув все і пішов в батальйон "Донбас" захищати Україну", - написав комбат.