Політика
28 вересня 2015
Меркель вважає, що безпекову ситуацію в Україні та Сирії слід чітко розрізняти
Президент України Петро Порошенко зустрівся із Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.
news-image

Про це повідомляє прес-служба глави держави. Співрозмовники обговорили підготовку до зустрічі в "Нормандському форматі" в Парижі, яка відбудеться 2 жовтня, передає«Єдність».

Федеральний канцлер зазначила, що ситуація в Україні має важливе значення для глобальної безпеки. У цьому контексті, за її словами, слід чітко розрізняти безпекову ситуацію в Україні та в Сирії.

Петро Порошенко та Ангела Меркель вчергове погодилися, що проведення псевдовиборів на окупованих територіях підриває Мінський процес.

Окремо було обговорено стан підготовки до започаткування поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом з 1 січня 2016 року, а також перспективи запровадження ЄС безвізового режиму для громадян України.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко виступаючи на саміті Сталого Розвитку в межах Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку заявив, що кожен день війни на українському Донбасі коштує близько млн. 

Повідомлялось, що під час виступу Порошенка російська делегація залишила залу. Проте пізніше вони пояснили, що лише Чуркін вийшов, а інші залишились.

Читайте також:"Україна втратила близько 1/5 свого економічного потенціалу", - Петро Порошенко