Події
28 вересня 2015
У Харкові затримано прокурорів-хабарників
За вчасне та безпроблемне проходження митних процедур правопорушники вимагали хабар у сумі 5 тис дол США за один контейнер.
news-image

Як повідомили у прес-службі Генпрокуратури України, у серпні цього року до ГПУ звернувся представник компанії на Харківщині, який займається зовнішньоекономічною діяльністю - імпортом товарів з-за кордону. Він повідомив про неправомірні дії працівників прокуратури, передає «Єдність».

Діючи спільно, ці особи вже тривалий час створювали штучні перепони для діяльності підприємства, провокуючи затримки при проходженні процедури розмитнення ввезених товарів. За вчасне та безпроблемне проходження митних процедур вони вимагали неправомірну вигоду у сумі 5 тис дол США за один контейнер.

В межах проведення слідчих дій 29 серпня 2015 року працівники управління задокументували перший факт передачі неправомірної вигоди у сумі 5 тис дол США за безперешкодне розмитнення одного з контейнерів, а вчора – другий такий випадок, - повідомили у відомстві.

27 вересня 2015 року слідчі та прокурори управління з розслідування у кримінальних провадженнях стосовно працівників прокуратури та інформаційної безпеки Генпрокуратури України спільно з оперативними працівниками головного управління "К" СБУ затримали заступника прокурора Вовчанського району Харківської області та прокурора прокуратури Харківської області за отримання чергового хабара у сумі 5 тис дол США.

Проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 КК України (вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище).

Правопорушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Читайте також: На окуповану територію Донеччини водії намагалися завезти товарів на 1,5 мільйона гривень (фото)