Події
28 вересня 2015
Росія образилась і готує у відповідь санкції проти українських авіакомпаній
Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв доручив Мінтрансу РФ розглянути питання введення обмежувальних заходів щодо українських авіакомпаній у відповідь на подібні дії Києва.
news-image

Про це заявила його прес-секретар Наталя Тімакова, повідомляє «Єдність» з посиланням на РИА Новости.

Голова уряду РФ Дмитро Медведєв дав доручення Мінтрансу розглянути питання про введення у відповідь обмежувальних заходів щодо українських авіакомпаній, - сказала вона журналістам.

Як відомо, 25 жовтня Кабінет міністрів України вирішив заборонити літати до України російським авіакомпаніям у відповідності до рішення РНБО від 2 вересня, введеного в дію 16 вересня. Насамперед, заборона стосуватиметься "Аерофлоту" й "Трансаеро".

Міністерство інфраструктури України уточнило, що російські авіакомпанії, які потрапили під дію санкцій, не зможуть літати до України з 25 жовтня 2015 року.

Санкції торкнутися 25 російських авіакомпаній, двох із яких уже не існує, зазначає російське агентство. Зокрема, потрапили під санкції "Аерофлот" із його й дочірніми авіакомпаніями, санована "Трансаеро" й "Сибір".

Також Кабмін заборонив російським авіакомпаніям транзит через територію України з товарами військового й подвійного призначення.

Читайте також: Санкції у відповідь: Росія скасувала пасажирські рейси до України