Київ
28 вересня 2015
Столична влада проведе реконструкцію теплових пунктів у житлових будинках
До кінця поточного року у понад 50 житлових будинках столиці буде проведено реконструкцію індивідуальних теплових пунктів.
news-image

Зокрема, у рамках реконструкції запрацює система погодного регулювання подачі тепла до будинку залежно від зовнішньої температури повітря. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, передає «Єдність».

За його словами, наразі зусиллями комунального підприємства «Група впровадження проекту з енергозбереження в адміністративних і громадських будівлях м. Києва» вже підготовлено необхідну проектно-кошторисну документацію, проведено тренінги з підрядниками для забезпечення високої якості робіт на об’єктах.

Реконструкція індивідуального теплового пункту – це досить дороговартісні роботи. Наприклад, за найскромнішими підрахунками стартова вартість реконструкції починається з 250-300 тис. грн і більше. Ціна залежить від проекту і включає закупівлю обладнання, монтажні та будівельні роботи тощо. Але встановлення у будинку теплопункту – це зовсім інший підхід до споживання, оскільки мешканці віднині можуть розпочати економити та контролювати обсяги тепла, що споживають. Наприклад, погодний регулятор, який буде встановлено у кожному з цих будинків, дозволяє забезпечувати автоматичне коригування подачі теплоносія у залежності від температури зовнішнього повітря, – розповів Петро Пантелеєв.

Як зазначив заступник голови КМДА, за дорученням Київського міського голови Віталія Кличка цього року місто розпочало кілька проектів з енергозбереження, які дозволять зекономити як окремій квартирі, так і бюджету міста.

Ми до кінця року встановимо 4000 будинкових теплолічильників, з яких вже встановлено понад 3000. Зараз розпочато активні будівельні роботи в 11 дитячих садках, де ми здійснюємо термосанацію, яка дасть можливість забезпечити більш комфортну температуру перебування дітей та значно економити на енергоносії, – запевнив він.

На ці потреби місту вдалося використати не лише бюджетні кошти, а й залучити міжнародні кредити на прийнятних для Києва умовах. Загалом на потреби енергозбереження та запровадження обліку енергоспоживання у Києві залучили 270 млн грн.

Читайте також: У столиці черга до дитсадків скоротилася на 15% – Ганна Старостенко