Суспільство
29 вересня 2015
"Наступного разу я хотів би вручати премію імені Кличка" - президент Європарламенту нагородив Київського мера
Віталій Кличко отримав премію німецького видання за соціальну, політичну та благодійну діяльність
news-image

Київський міський голова Віталій Кличко отримав нагороду Lichtgestalt Sport, якою німецьке видання Express вшановує спортсменів за значний внесок у соціальну, політичну чи благодійну діяльність, передає «Єдність» із посиланням на прес-службу Віталія Кличка.

Церемонія відбулася в німецькому Кельні, вручав премію меру Києва президент Європарламенту Мартін Шульц.

Він відзначив, що Україна будує своє демократичне майбутнє після того, як на Майдані українці "зламали лід і метал", незважаючи на залякування й автоматні черги.

Люди тримали прапор Європи за демократію і гідність. І Кличко стояв у центрі буремних подій революції, ризикував своїм життям за свободу свого народу. Вашому батькові подяка - за вашу дисциплінованість, а матері - за виховання. Україні сьогодні дуже складно. Економіка стагнує, криза в суспільстві триває. І те, що в такий час Віталій взяв на себе відповідальність як мер столиці, свідчить про його внутрішню силу. Наступного разу я хотів би вручати премію імені Кличка, - сказав Мартін Шульц.

Кличко зазначив, що нагорода, яку йому вручили, - визнання демократичних і європейських прагнень українців.

Це не тільки моя нагорода, а й відзнака зусиль моїх однодумців і соратників - в київській владі, в фонді Кличко. Це - відзнака сили духу і наполегливості киян, усіх українців, які хочуть змінити своє місто, свою країну. І роблять це, - наголосив мер під час церемонії.

Віталія Кличка відзначили за політичну та суспільну діяльність, а також за успішну діяльність "Фонду Кличко", який підтримує важливі проекти в галузі освіти та спорту для молоді.

Lichtgestalt Sport відзначає спортсменів, "які використовують свою спортивну харизму в соціальній, політичній чи благодійній діяльності". Сума нагороди - 10 тис. євро, які лауреат має використати в некомерційних цілях.

Вперше таку нагороду вручили у 2014-ому році збірній Німеччини з футболу за благодійну діяльність.

Віталій Кличко відзначив, що радий отримати відзнаку від видання, яке опікується благодійністю, зокрема, проблемами дітей та підлітків.

Діти від війни страждають найбільше. Я знаю про ті проблеми, які має сьогодні Німеччина у зв'язку з великою кількістю мігрантів із Сирії. Разом з тим, хочу звернути увагу, що в Україні понад мільйон людей змушені були покинути свої домівки через військові дії. І понад 100 тисяч з них живуть сьогодні в Києві, дітей переселенців в столиці - 20 тисяч. Всі вони потребують нашої особливої уваги і турботи, бо діти - це наше майбутнє. І я передам цю премію на допомогу дітям-переселенцям зі Сходу України, - підкреслив Віталій Кличко.

На церемонії вручення премії також була присутня Жанна Нємцова - дочка загиблого від рук убивць російського опозиціонера Бориса Нємцова. Під час спілкування з Жанною Кличко відзначив, що найближчим часом у Києві одну з вулиць, скоріше за все Повітрофлотський проспект, назвуть іменем Нємцова. Жанна Нємцова підтримала ідею перейменувати саме Повітрофлотський проспект, на якому знаходиться сьогодні російське посольство.

Читайте також: «Перші два тижні на державній посаді я був у стані шоку» - Олександр Спасибко