Події
29 вересня 2015
Вночі патрульна поліція Києва затримала пасинка Фірташа, який переховувався від слідства 8 років
Сергій Калиновський знаходився з 2007 р в міжнародному розшуку за скоєну ДТП зі смертельним результатом.
news-image

Патрульна поліція Києва затримала підозрюваного у ДТП зі смертельним результатом Сергія Калиновського, який переховувався   від слідства і суду 8 років. Про це написав на своїй сторінці у Фейсбуці нардеп Антон Геращенко, передає «Єдність».

Сьогодні вночі, близько 3:00 ранку, співробітниками патрульної поліції Києва в Дарницькому районі був зупинений автомобіль Porshe Cayenne, водій якого грубо порушував правила дорожнього руху. Виявилося, що за кермом перебував громадянин з ознаками алкогольного сп'яніння. При цьому у водія не було при собі жодних документів. Водій, 32 років від народження, зробив вигляд, що йому стало погано і викликав собі швидку допомогу. Співробітники поліції прийняли рішення проїхати за водієм в лікарню для того, щоб домогтися встановлення його особи, - написав Антон Геращенко.

За повідомленням нардепа, поліцейські встановили, що затриманим є Калиновський Сергій Зіновійович 1985 р.н, пасинок відомого олігарха Дмитра Фірташа, який знаходився з 2007 р в міжнародному розшуку, за скоєну ДТП зі смертельним результатом.

На даний момент Сергій Калиновський затриманий, і слідчі готують клопотання до суду про перебування особи, що вчинила ДТП зі смертельним результатом і багато років переховується від слідства, під арештом, без можливості внесення застави. Сподіваюся, що у судді, незважаючи на можливий тиск, вистачить сили і мужності винести рішення про арешт на період слідства і суду, особи, яка 8 років бігала від правосуддя. В іншому випадку, немає сумнівів у тому, що для сім'ї Калиновського не складе труднощів внести за нього заставу в будь-якому розмірі, - зазначив нардеп


На думку Антона Геращенка, ця справа "буде ще одним лакмусовим папірцем, який покаже, чи здатна прокуратура і суд винести законне і обґрунтоване рішення".

Читайте також: Київські правоохоронці затримали чоловіка, який підозрюється у причетності до вибуху біля залізничного вокзалу