Політика
29 вересня 2015
Бойовики беруть участь у переговорах Контактної групи у Мінську
Вони стали учасниками скайп-зустрічі Тристоронньої контактної групи
news-image

У Мінську 29 вересня розпочалися консультації Тристоронньої контактної групи з України з представниками так званих "ДНР" та "ЛНР". Про це повідомила прес-служба МЗС Білорусі, передає «Єдність».

Раніше, 25 вересня, за інформацією прес-секретаря представника України в Контактної групі Леоніда Кучми Дарки Оліфер, відбулася скайп-зустріч, в якій взяли участь представники "ДНР" та "ЛНР". Мова йшла про режим припинення вогню. Сторони дійшли висновку, що його дотримуються.

"Почалися консультації ТКГ за участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей", - інформує білоруський МЗС на сторінці у Twitter.

Підсумком роботи 29 вересня стала домовленість, яку підписали учасники групи. Вони мають надію, що її підпишуть і лідери бойовиків Олександр Захарченко та Ігор Плотницький.

"У Мінську Тристороння контактна група підписала угоду про відвід з лінії зіткнення гармат калібром менше як 100 мм", написала в Facebook Дарка Олифер.


Прес-секретар також зазначила, що такий результат є ініціативою Петра Порошенка, яку він озвучував у продовженні Мінських домовленостей.