Україна
29 вересня 2015
Огляд найважливішого, що трапилось за день
Головні події дня:голосіївський суд виніс рішення у справі російських спецназівців, бойовики беруть участь у переговорах Контактної групи у Мінську, США надали Україні оборонну зброю.
news-image

Голосіївський суд виніс рішення у справі російських спецназівців.

Сьогодні, служителі Феміди Києва винісли рішення направити матеріали кримінальної справи за обвинуваченням співробітників ГРУ ГШ Збройних сил РФ Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова до Апеляційного суду Києва.

Суд цієї інстанції передасть документи до Вищого спецсуду з розгляду цивільних кримінальних справ для визначення підсудності. Відповідне рішення було прийнято після розгляду заяви захисту спецназівців про порушення підсудності розгляду матеріалів. Раніше адвокат Єрофєєва Оксана Соколовська і адвокат Александрова Костянтин Кравчук висловили переконання, що матеріали справи повинні розглядатися в Новоайдарському суді, оскільки події, які інкримінуються російським спецназівцям, відбулися саме в тій місцевості.


Бойовики беруть участь у переговорах Контактної групи у Мінську.

Вони стали учасниками скайп-зустрічі Тристоронньої контактної групи

У Мінську 29 вересня розпочалися консультації Тристоронньої контактної групи з України з представниками так званих "ДНР" та "ЛНР". Про це повідомила прес-служба МЗС Білорусі. Раніше, 25 вересня, за інформацією прес-секретаря представника України в Контактної групі Леоніда Кучми Дарки Оліфер, відбулася скайп-зустріч, в якій взяли участь представники "ДНР" та "ЛНР". Мова йшла про режим припинення вогню. Сторони дійшли висновку, що його дотримуються.

США надали Україні оборонну зброю.

Нове озброєння отримали бійці Нацгвардії.

Про це у соціальній мережі повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Гвардійці отримали снайперські гвинтівки Barrett калібром 12,7 мм та реактивні протитанкові гранати DRTG-73, які застосовують для знешкодження груп прориву. Міністр пояснив, що "дотиснули" уряд США, тому вони надали серійне озброєння. Повідомляється, що наразі бійці Національної гвардії будуть проходити попереднє навчання, аби "познайомитися" зі зразками.

Обама на зустрічі з Порошенком підтвердив підтримку України.

Президент України Петро Порошенко зустрівся із президентом США Бараком Обамою в рамках заходів ООН.

Про це написав у своєму Facebook речник президента Святослав Цеголко.

“ Президент Обама підтвердив підтримку України та зусиль Президента Петра Порошенка захистити територіальну цілісність і суверенітет України, - повідомив він.

Також повідомляється, що під час розмови Президент Обама наголосив що Сполучені Штати будуть і надалі підтримувати Україну, яка впроваджує реформи та продовжує шукати дипломатичне вирішення конфлікту.


Незабаром одну з вулиць Києва назвуть на честь вбитого Бориса Нємцова.

Таку ідею висловив мер міста Віталій Кличко.

Ідею про зміну назви Кличко повідомив у ході розмови з донькою російського опозиціонера Жанною Нємцовою. Варто зазначити, що донька політика запропонувала нову назву саме для вулиці на якій розташоване російське посольство у Києві. Нагадаємо, що опозиціонера було вбито наприкінці лютого 2015 року у центрі Москви.