Світ
30 вересня 2015
В американському штаті Джорджія вперше за 70 років стратили жінку
Келлі Рене Гіссендейнер була визнана винною в тому, що вступила в змову зі своїм коханцем з метою вбивства її чоловіка у 1997 році.
news-image

Влада американського штату Джорджія вперше за останні 70 років стратила жінку - Келлі Рене Гіссендейнер, передає  «Єдність».

Вирок був приведений у виконання у вівторок у в'язниці, розташованої в місті Джексон, шляхом смертельної ін'єкції.
Гіссендейнер раніше була визнана винною в тому, що вступила в змову зі своїм коханцем з метою вбивства її чоловіка у 1997 році. Суд засудив її до страти.

Численні клопотання про скасування вердикту і перегляд справи, подані адвокатами жінки, були відхилені. Прохання дітей Гіссендейнер помилувати їх мати також не були задоволені.

Страту жінки кілька разів відкладали, у тому числі в березні цього року - через побоювання, що речовини, використовувані для смертельної ін'єкції, були неякісними.
Із проханням помилувати засуджену звернулися до влади і офіційні представники Папи Римського Франциска. 
Наразі цей вид покарання дозволений в 31 американському штаті. Станом на квітень цього року приведення страти у виконання очікували в США 3002 людини. У період з 1976 року, коли смертна кара в країні знову почала застосовуватися, по вересень 2015 року в США було страчено 1414 чоловік. Основним методом є смертельна ін'єкція.

Читайте також: Поліція США знайшла грабіжників банку завдяки їх селфі з грошима (ФОТО)