Суспільство
30 вересня 2015
Сакварелідзе розповів, скільки часу потрібно на очищення прокуратури від корупції
У Грузії, наприклад, реформування прокуратури зайняло 8-9 років.
news-image

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів заступник генерального прокурора, прокурор Одеської області Давід Сакварелідзе, пише «Єдність».

За цей час ми її повністю не очистили. Може, ми очистили її від корупції, але не від політичного впливу. Так само, як і суди. Але громадськість тоді була згодна, що прокуратура більше не бере грошей. У прокуратурі працюють порядні люди. Додому ніхто не несе. І якщо хтось від тебе вимагає жорстко, то вимагає для держави, щоб платили штрафи офіційно до державного бюджету. Щоб всі розуміли, що держава карала жорстко, тому що був дуже високий рівень криміналу і т.д. І такий загальний консенсус існував - додому ніхто нічого не везе і не забирає. Коли ми цього досягнемо і в Україні - можна буде говорити про деполітизацію прокуратури, судів і всього іншого, - зауважив він.

За словами Сакварелідзе, для цього потрібні "сильна економіка, сильні державні інститути".

Для цього потрібні сильна економіка, сильні, стабільні державні інститути, сильна замінність або, інакше кажучи, циркулярність правильних кадрів і людей, яким дасть можливість реалізуватися вже діюча система. Але не думаю, що я пробуду стільки часу у прокуратурі, - сказав він.

Відомо, що Давід Сакварелідзе ініціював проведення реформ в судовій системі, через що були суперечки з генпрокурором Віктором Шокіним, якого називають представником старої системи і звинувачують у корупції. 

Читайте також: Сакварелідзе очолить прокуратуру Одеської області