Суспільство
1 жовтня 2015
Із Польщі в Україну везуть ліки на суму більше 700 тис. євро
Поляки надали чергову велику гуманітарну і медичну допомогу для України.
news-image

В Україну доставлена чергова польська гуманітарна допомога, призначена для людей похилого віку, котрі мешкають в Донецькій області. У дорозі перебуває також транспорт із ліками для лікарень, передає «Єдність» із посиланням на Радіо Польща.

Один пакунок, який буде доставлений на Донбас, забезпечить 1 людину продуктами харчування на 2 тижні, - зазначила у Києві голова фонду «Kulczyk Foundation» Домініка Кульчик.
Це 2 тижні гідного життя. Цим людям найскладніше, а акцій, спрямованих на допомогу старшим людям є мало. Це особи, які більше не можуть заробляти, не мають ані здоров’я, ані сили. Я дуже рада, що є так багато людей, які їх підтримують, - підкреслила вона.

Кульчик додала, що збірка пакунків стала можливою завдяки акції, яку спільно організували її фонд, польське інформаційний портал Onet.pl і організація Rotary Club. Її ініціаторам вдалося на сьогодні зібрати понад 200 тис. злотих. «Kulczyk Foundation» надсилає в Україну теж конвой із ліками, який у найближчі дні прибуде до лікарень. Він складається із 8 вантажівок, які перевозять майже 4 тонни гуманітарного вантажу.

Це лікувальні засоби першої допомоги, зібрані завдяки пожертвам поляків, які переказали на допомогу Україні понад 700 тис. євро. Ці ліки будуть доставлені в лікарні, які мають таку потребу, а практично кожна лікарня в Україні має проблему із нестачею ліків. Це дуже великий дар від Польщі, - наголосила Кульчик.
Читайте також: У Польщі створили унікальний тривимірний мураль (фото)