Суспільство
1 жовтня 2015
У Росії учасникам операції у Сирії можуть присвоїти статус ветеранів бойових дій
У середу голова кремлівської адміністрації Сергій Іванов інформував, що всі соціальні та фінансові питання, пов'язані із забезпеченням військовослужбовців-учасників операції, вирішені.
news-image

Уповноважена з прав людини в РФ Елла Памфілова вважає, що військовослужбовцям, які беруть участь в операції в Сирії, повинен бути присвоєний статус ветеранів бойових дій, передає «Єдність» із посиланням на ТАСС.

Виступаючи сьогодні на щорічній зустрічі членів Ради при президенті РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини з главою держави, Памфілова нагадала про те, що в середу голова кремлівської адміністрації Сергій Іванов інформував, що всі соціальні та фінансові питання, пов'язані із забезпеченням військовослужбовців-учасників операції, вирішені.

Сподіваюся на це, зовсім не хотілося б, щоб повторилася неприваблива ситуація, як з тими, хто виконував свій обов'язок в Таджикистані, інших" гарячих точках, - зазначила Памфілова.

У цьому зв'язку вона вважає, що військовослужбовці, задіяні в операції в Сирії, "повинні отримати статус учасників бойових дій". На думку Памфілової, відповідні поправки до закону про ветеранів повинні бути внесені вже зараз.
Вона пообіцяла, що як уповноважена з прав людини, візьме це питання на особистий контроль.

Читайте також: Мністерство оборони Росії оприлюднило відео нічних авіаударів у Сирії (відео)