Події
1 жовтня 2015
В Україні буде ще один патруль - рибний
Замість рибінспекції рибалок контролюватиме буде рибний патруль.
news-image

Рибну галузь реформують за новими правилами, повідомляє «Єдність».

Як зазначив Міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко, на розгляд Кабміну подано ряд нормативно-правових актів щодо реформування галузі, зокрема, нових правил рибальства, нових підходів до промислового вилову тощо.

Зокрема, Уряд підтримав пропозиції і вже незабаром в Україні з’явиться рибний патруль. До нового органу працівників набиратимуть виключно на конкурсних засадах. Крім того, вони проходитимуть курс навчання, після якого буде атестація. Зарплатня нових рибних інспекторів складатиме від 4 до 6 тисяч гривень.

У свою чергу, Голова Державного агентства рибного господарства України Ярема Ковалів, зауважив, що на даний момент рибінспекція працює неналежним чином. Причиною цього, за словами Яреми Коваліва, є низька заробітна платня та слабке матеріально-технічне забезпечення.

Новий патруль запрацює з 2016 року. Пілотний проект набору працівників, забезпечення їх новими човнами, приборами нічного бачення, біноклями тощо розпочнуть з Києва і Київської області.

Крім того, планується і проведення дерегуляції рибної галузі. Зокрема, для промислового вилову не потрібно звертатися кілька разів до агентства, достатньо буде одного дозволу.