Україна
1 жовтня 2015
"Переговори лише можуть зробити внесок до замороження конфлікту", - німецький екперт
На його думку, це краще, ніж конфлікт збройний.
news-image

На думку керівника департаменту політики та економіки дослідницького центру вивчення Східної Європи (м.Бремен) професора Хайко Плейнес, на зустріч у верхах, що станеться 2 жовтня у Парижі, вплинуть декілька важливих чинників, повідомляє «Єдність».

Експерт зазначає, що важливим фактором у вирішенні багатьох питань стане режим припинення вогню, який практично вперше реально встановлений за весь час переговорів у Мінську. Перемовники бачать у цій перспективі шанс домовитись про врегулювання конфлікту. Тим більше, що, на думку багатьох коментаторів, увага від України перемикнулася на сирійський конфлікт.

"Напруженість між Росією і Заходом навколо української кризи стала менш помітною після того, як Росія допомогла в міжнародних переговорах щодо Ірану і тепер перенаправляє увагу на сирійський конфлікт", - вважає Плейнес.

Німецький аналітик зазначає, що особисто він не вірить у те, що прагматичне розв'язання конфлікту на сході України взагалі можливе. Він наголошує, що причина у питанні місцевих виборів на окупованих територіях.

"Сепаратисти не можуть бути впевненими в тому, що будуть в змозі виграти на вільних і справедливих виборах, сепаратисти не допустять проведення таких виборів, і вони можуть бути впевнені, що Росія таку їх позицію підтримає", - пояснив свою думку Плейнес.

Експерт вважає, що Росія не тиснутиме на бойовиків, наполягаючи, щоб вони виконували умови української влади. А силою у України повернути буремні території немає жодних шансів. Тому, на його думку, конфлікт ймовірно буде заморожено.