Події
2 жовтня 2015
СБУ затримала та звинувачує у шпигунстві двох київських журналістів
Співробітники Служби безпеки України затримали у Києві журналіста Михайла Ткача й оператора Кирила Лазаревича програми антикорупційних розслідувань "Схеми. Корупція в деталях", що виходить на "Радіо Свобода" і "UA:Першому".
news-image

Як передає «Єдність», про це повідомила на своїй сторінці у Facebook колега затриманих Наталія Седлецька.

Щойно журналіст програми "Схеми" Михайло Ткач та оператор Кирило Лазаревич під час виконання журналістських повноважень були затримані співробітниками СБУ - їх відвезли в управління на Аскольдовому провулку", - написала журналістка.

За словами Седлецької, до співробітників програми було застосовано силу та зламали камеру.

Тільки що на нас напали співробітники СБУ просто під ворітьми за адресою Аскольдів провулок, 3. Ми стояли з прес-службою з посвідченням в руках. Поламали камеру. Заламали. Сказали зізнаватися у шпигунстві", - написав на своїй сторінці Михайло Ткач.

Нагадаємо, у липні міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пообіцяв знайти замовників нападів на активістів-борців з корупцією, які давали свідчення журналістам програми "Схеми", спільного проекту "Радіо Свобода" і "UА:Першого".

Читайте також: СБУ затримала терористку «ДНР» на прізвисько «Ліса», яка координувала діяльність диверсійної групи на Харківщині