Війна
4 жовтня 2015
Збройні сили України та представники "ЛНР" оповістили ОБСЄ про склади зброї
Відведення озброєнь калібром менш як 100 мм йде згідно домовленостей.
news-image

3 жовтня, згідно домовленостей "нормандської четвірки", розпочато усіма сторонами збройного конфлікут в Україні відведення озброєнь калібром менш як 100 мм. Як повідомляється в звіті ОБСЄ, представники Збройних сил України і так званої «ЛНР» передали спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ координати місць складування озброєнь, передає «Єдність».

«1 жовтня представники ВСУ передали координати деяких місць постійного складування озброєнь, представники" ЛНР "надали ОБСЄ розклад відводу озброєнь, координати деяких місць постійного складування і список, який вказує кількість танків, які передбачається відвести, включаючи їх типи і серійні номери», - йдеться в повідомленні.

Натомість представники так званої "ДНР" заявили, що відведення озброєнь від лінії розмежування вони розпочнуть не раніше 18 жовтня при умові дотримання перемир'я.

Представники ОБСЄ у своїй доповіді також зазначають, що їх безпілотник зафіксував два танки невідомого типу на підконтрольній «ДНР» території в районі Мічуріна. Крім того, два танки на підконтрольній «ДНР» території в Безіменному і 20 танків в підконтрольному «ДНР» Солнцево.

Нагадаємо, відведення озброєнь розпочалося після двох днів тиші, тобто з 3 жовтня. Про це заявив Президент України Петро Порошенко за підсумками зустрічі лідерів глав країн "нормандської четвірки» в Парижі.