Суспільство
4 жовтня 2015
Керівництво держави привітало українських вчителів з професійним святом
В Україні традиційно освітян вітають у першу неділю жовтня.
news-image

4 жовтня Президент України Петро Порошенко, Голова Верховної Ради Володимир Гройсман  та Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк привітали працівників освіти з професійним святом, повідомляє «Єдність». Щороку у першу неділю жовтня в Україні відзначається День вчителя.

Петро Порошенко наголосив, що сучасні вчителі виховують нову генерацію української молоді, їм доводиться працювати у надзвичайно непрості часи. Освітяни випускають сьогодні зі стін школи патріотичних, талановитих, розумних, вихованих  громадян України.

"Особливе значення це має у нинішній непростий для нашої країни час боротьби з російською військовою агресією, адже саме ви навчили відповідальному ставленню до майбутнього Батьківщини тих, хто зараз боронить рідну землю", - повідомляє слова Президента прес-служба глави держави.

Вчителям Президент побажав миру, міцного здоров'я, добра, щедрої долі та нових здобутків в ім'я України. До слів глави держави приєднались Володимир Гройсман та Арсеній Яценюк.

"Шановні вчителі, саме ви вирішуєте, якою бути Україні в майбутньому, адже від вас залежить, які цінності проростуть у поколіннях, що йдуть за нами", - зазначив Володимир Гройсман.
"Ви вчите покоління українців найголовнішому - цінностям миру та чесності, свободи та взаємоповаги, гідності та справедливості, тим цінностям, які сьогодні відстоює увесь український народ", - підтримав спікера прем'єр - міністр Арсеній Яценюк.

Нагадаємо,  у першу неділю жовтня День вчителя відзначається не лише в Україні, а й у Азербайджані, Білорусі, Казахстані, Киргизстані, Латвії. Він вважається одним з найбільш популярних професійних свят на планеті. В 1994 році ЮНЕСКО визнала дане свято як всесвітнє. Дату обрали не випадково - саме 5 жовтня 1966 на скликаній ЮНЕСКО та Міжнародною організацією праці конференції була прийнята Рекомендація «Про становище вчителів». Даний документ є першим міжнародним папером, який визначає умови праці вчителів.