Київ
5 жовтня 2015
У Кличка почали встановлювати погодну систему регулювання тепла в київських будинках
У понад півсотні будинків Києва встановлять погодні регулятори тепла, що дозволить економити енергію і кошти.
news-image

У понад 50 столичних будинках буде встановлена система погодного регулювання подачі тепла, що дозволить мешканцям економити енергію та кошти. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час інспекції одного з будинків по вулиці Теремківській, де вже встановлено систему регулювання подачі тепла, передає  «Єдність» із посиланням на прес-службу КМДА.

У понад 50 житлових будинках столиці буде проведено реконструкцію індивідуальних теплових пунктів, яка включає встановлення погодного регулятора. Багато киян скаржаться на нестачу тепла в будинках чи навпаки, коли через зміну погодних умов у квартирі дуже спекотно, що призводить до додаткової втрати енергії та додаткових рахунків, які отримують кияни за опалення. Щоб зробити більш ефективним використання джерел енергії та зменшити рахунки у платіжках, ми встановлюємо регулятори тепла у 50-ти будинках. Якщо на вулиці теплішає, подача тепла в квартири зменшується, холоднішає – температура автоматично додається, – зазначив Віталій Кличко.

Крім того, зауважив мер, у рамках реконструкції теплопункту встановлюються теплові насоси. Це дозволяє зробити більш рівномірним та комфортним розподіл тепла у будинку. Тобто уникнути випадків, коли в одній квартирі спекотно, а в іншій – холодно.

Київський міський голова розповів, що столична влада завершує програму встановлення 4000 будинкових теплолічильників, з яких вже встановлено понад 3000. І зазначив, якщо встановлення теплових лічильників дозволяє заощадити 30% тепла, то така система погодного регулювання економить додатково близько 20% тепла, а отже і коштів.

Ми будемо робити все, щоб такою системою згодом були оснащені всі будинки міста, адже це економія енергії та фінансів кожної родини, – сказав Віталій Кличко.

Орієнтовна вартість робіт у півсотні будинків – близько 300 тис. грн. Ціна залежить від проекту та включає закупівлю обладнання, монтажні та будівельні роботи тощо.

Читайте також: Німецькі фахівці допоможуть замінити існуючі трамвайні колії на безшумні - Кличко