Світ
5 жовтня 2015
Профспілкові активісти зірвали раду директорів Air France, роздягнувши начальника відділу кадрів (відео)
Увірвавшись у приміщення, де проходила нарада, члени профспілки вчинили масову бійку.
news-image

Профспілкові активісти, що протестували проти плану масових скорочень співробітників авіакомпанії Air France, зірвали засідання ради директорів фірми, передає  «Єдність».

Як повідомило агентство FP, демонстрація біля стін штаб-квартири перевізника завершилася бійкою, в ході якої один з топ-менеджерів компанії піддався насильницьким діям.

Жертвою протестуючих став начальник кадрового департаменту Air France Ксавьє Бросета. Увірвавшись у приміщення, де проходила нарада, активісти вчинили масову бійку, в ході якої з керівника по кадрам зірвали одяг. Метушня закінчилася на вулиці, де Бросета в одних штанах зумів за допомогою охоронців прорватися до огорожі, за яким чергували поліцейські.
Саму нараду, на якій керівництво Air France стверджувало антикризовий план, що припускає масове скорочення працівників, було відкладено на невизначений термін.

Ми рішуче засуджуємо інцидент із застосуванням фізичного насильства. До суду буде подано позов за фактом заподіяння насильства, - відреагували в офіційній заяві керівники авіакомпанії.

Акція протесту біля будівлі штаб-квартири Air France в паризькому передмісті Руассі проходила з ініціативи трьох найбільших профспілок. Одночасно працівники компанії проводять сьогодні обмежений страйк: всі рейси виконуються в повному обсязі, однак у ряді аеропортів очікуються затримки. Приводом для протестів послужив антикризовий план керівництва Air France, за яким передбачається звільнити до 2,9 тис. співробітників.

Читайте також: У Франції число жертв повені на Лазурному березі досягла 18 осіб (фото)